V gastronomii je potřeba sledovat trendy a držet s nimi krok. Snažíme se je uchopit co nejlépe dokážeme a předvídat, co bude trendy další rok. Vypozorovat o čem se mluví, jaké potraviny jsou na vzestupu co lidí zajímá.
S novým rokem vždy přijde trend, né jen v gastronomii, ale i v módě a designu.
Začínají se objevovat méně populární potraviny, ale protože žijeme v době internetu a sociálních sítí, i ty nejméně známe potraviny, se během chvilky stanou TRENDY. A nejsou to jen potraviny, ale i styl jejich servírovaní a podávání.
Co bych tu chtěla zmínit je GRAZING aneb PASTVA nejen PRO OČI
Stoly praskají ve švech sýrové mísy, prosciutto, tapas, zelenina ovoce, pečivo prostě vše co si dovedete představit. Grazing trend vznikl v Austrálii a začíná být populárním způsobem, jak občerstvit hosty na svatbě či při jiných slavnostních příležitostech. Je to tak trochu banketní stůl, ze kterého si ale mohou hosté brát a „uzobávat“ jídlo přímo, a nemusí si ho nandávat na talířky a odnášet. Pro představu velká deska stolu, která je do posledního volného místa posetá pochutinami na “zobání.” Tento styl stolování má hosty prostě OHROMIT.
Další TREND, bych vám ráda představila naši slavnou BUJONOVOU KOSTKU
Ano čtete správně 🙂 tento trend nabral nových rozměrů a naše kostka, která je z čirého vývaru z kostí si získává velkou oblibu ve zdravém životním stylu. Začala se totiž používat jako přísada do ovocných smoothie. Podstatou je aby chuť bujonu nebyla příliš výrazná a stále převládala chuť ovoce. Velmi oblíbený je recept připravený smícháním vývaru z kostí, manga, pomeranče, čerstvého zázvoru a kurkumy.